Solutii de hidroizolare a unui spatiu comercial prin stoparea umezelii cu Dryzone

 

    1. Situatia initiala. Identificarea sursei umezelii
    2. Solutia propusa – efecte pe termen lung pentru stoparea umezelii
    3. Procesul de aplicare a cremei anti-igrasie Dryzone pentru stoparea umezelii
    4. Concluzie

Situatia initiala. Identificarea sursei umezelii

Lucrarea a vizat stoparea umezelii cu Dryzone intr-un perete de caramida, intr-un spatiu comercial din Ramnicu Valcea. Echipa noastra a ales mai multe produse profesionale pentru stoparea umezelii de durata.

Cerintele beneficiarului. Clientul a dorit sa stopeze umezeala cauzata de infiltratiile aparute in spatiul comercial pe care il detine, acesta fiind amenajat intr-o fosta hala, renovata si modificata care insa nu are stratul de rupere a capilaritatii intre fundatia de beton si zidaria din caramida plina.

Solutia propusa – efecte pe termen lung pentru stoparea umezelii cu Dryzone

Decopertarea tencuielii afectate, injectarea prin interior a zidariei de caramida cu pasta anti-igrasie Dryzone, injectarea la exterior a fundatiei cu materialul hidroizolant Penetron și refacerea tencuielii cu amestecul de adaos al mortarului Derpor.

Procesul de aplicare a cremei anti-igrasie Dryzone pentru stoparea umezelii

Pasul 1. Decopertarea peretelui afectat.

Pasul 2. Forarea gaurilor pentru tratamentul cu pasta anti-igrasie Dryzone, pe toata lungimea peretelui minus 2 sau 3 cm, in rosturile dintre prima si a doua caramida.

perete afectat de umezeala

gauri in caramida pentru stopare umezeala si injectare crema anti-igrasie Dryzone

Pasul 3. Injectarea cremei anti-igrasie Dryzone cu ajutorul unui pistol de injectat, distribuind uniform pasta cu o presiune constanta pe toata lungimea gaurii forate. Crema anti-igrasie Dryzone nu curge, prin urmare se va distribui eficient doar unde este nevoie, fara pierderi de material.

forare gauri pentru injectare crema anti-igrasie Dryzone

Pasul 4. Injectarea la exterior a peretelui cu Penetron.

forare gauri pentrustoparea umezelii cu crema anti-igrasie dryzone

Pasul 5. Aplicarea amestecului de adaos al mortarului Derpor, pentru hidrofobizarea si aeroporizarea peretilor din caramida.

Concluzie. A fost stopata igrasia printr-o dubla injectare, cea cu pasta anti-igrasie Dryzone în caramida și cea cu materialul hidroizolant Penetron în fundatia de beton, fiind luate doua masuri de precautie pentru eficientizarea lucrarii. De asemenea, tencuiala macroporoasa obtinuta cu aditivul Derpor a permis uscarea și ventilarea peretelui.

Au fost evitate astfel investitii costisitoare precum subzidirea de jur imprejurul peretilor afectati, care ar fi fost de durata și foarte scumpe.