Cum elimini definitiv igrasia

la pereti din caramida, in Ramnicu Valcea

Cuvinte cheie: igrasie, umezeala, produse hidroizolare, pasta anti-igrasie

Eliminarea igrasiei la pereti din caramida nu mai este de mult timp un proces greoi, costisitor sau de durata. Folosim produse profesionale, cu o garantie a lucrarii executate de 20 de ani (aplicare corecta, conform instructiunilor fiecarui produs).

  1. Situatia initiala. Identificarea sursei igrasiei la pereti de caramida
  2. Pasii de aplicare a produselor pentru eliminarea igrasiei la pereti din caramida 
  3. Concluzie si produsele folosite pentru eliminarea igrasiei la casa din caramida

Situatia initiala. Identificarea sursei igrasiei la peretele de caramida


Din cauza umezelii excesive, clientul a incercat sa izoleze peretele atat la exterior, cat si la interior, cu polistiren, acest lucru determinand umezeala sa urce pana la nivelul geamului, deasupra placilor de polistiren. Inevitabil, a aparut igrasie la peretii din caramida, in interior.

Cerintele beneficiarului. Clientul a solicitat o solutie tehnica pentru eliminarea igrasiei la peretii din caramida plina. 

Pasii de aplicare a produselor pentru eliminarea igrasiei la peretii din caramida 

Pasul 1. Decopertarea polistirenul la interior. De asemenea, pentru eficientizarea lucrarii a fost absolut necesara si decopertarea intregii tencuieli afectate.

eliminarea igrasiei la pereti din caramida prin decopertarea tencuielii

Pasul 2. Specific procedeului de pregatire a peretilor pentru injectarea cu pasta anti-igrasie Dryzone, au fost forate gaurile din 12 in 12 cm distanta, pe toata grosimea peretelui, minus 2 sau 3 cm astfel incat sa nu fie strapuns peretele pana in partea opusa. A fost ales rostul intre prima si a doua caramida si ulterior s-a injectat la baza peretelui pasta anti-igrasie Dryzone.

eliminarea igrasiei la pereti din caramida prin aplicarea cremei anti-igrasie Dryzone

eliminarea igrasiei la pereti din caramida prin injectarea cremei anti-igrasie Dryzone

Pasul 3. La interior tencuiala va fi refacuta cu mortar aditivat cu Derpor; se obtine astfel un mortar hidrofob si de asanare care creeaza o tencuiala macroporoasa (cu pana la 70% pori mai mari) ce permite peretelui sa respire, sa se ventileze si sa se usuce.

Pasul 4. Pe exteriorul casei au fost montate 4 grile de aerisire in polistiren, pentru a ventila mai eficient acea zona.

Concluzie

Rezultatul lucrarii a fost eliminarea igrasiei la pereti din caramida, definitiv. Peretele a fost hidroizolat de restul fundatiei prin injectarea cu crema anti-igrasie Dryzone care a creat o bariera hidrofuga si a oprit astfel absorbtia apei prin pereti. Cu ajutorul tencuielii cu amestecul de adaos al mortarului Derpor s-a permis uscarea si ventilarea peretelui. Asfel, zona anterior afectata de umezeala si mucegai din casa a devenit locuibila. Eliminarea igrasiei a fost realizata atat prin folosirea de produse profesonale, dar si de instalarea mecanismelor potrivite de aerisire a camerelor de locuit. Un spatiu care nu respira este un spatiu care faciliteaza dezvoltarea mucegaiulu.