Stoparea umezelii si inlaturarea igrasiei la un demisol din perete de caramida aparenta

 

 

Cuvinte cheie: igrasie, umezeala, produse hidroizolare, crema anti-igrasie​​, eliminarea igrasiei

 

  1. Situatia initiala. Identificarea sursei umezelii
  2. Solutie tehnica recomandata pentru corectarea si eliminarea igrasiei la un perete de caramida aparenta
  3. Concluzie si produse utilizare

   Situatia initiala. Identificarea sursei umezelii


   Eliminarea igrasiei de catre proprietar prin mijloace traditionale a fost un esec. Peretele a fost acoperit cu un lac protector, in ideea in care proprietarul a incercat sa opreasca umezeala sa mai patrunda si sa provoace igrasie, dar aceasta nu a fost eliminata din pereti si acestia au ramas incarcati de apa.

    

   Cerintele beneficiarului. Clientul a solicitat o solutie pentru eliminarea igrasiei cauzata de umiditatea din peretele de caramida aparenta.

    

   Solutie tehnica recomandata pentru corectarea si eliminarea igrasiei la un perete de caramida aparenta

   Pasul 1. Decopertarea polistirenul la interior. De asemenea, pentru eficientizarea lucrarii a fost absolut necesara si decopertarea intregii tencuieli afectate.

   Pasul 2. Specific procedeului de pregatire a peretilor pentru injectarea cu pasta anti-igrasie Dryzone, au fost forate gaurile din 12 in 12 cm distanta, pe toata grosimea peretelui, minus 2 sau 3 cm astfel incat sa nu fie strapuns peretele pana in partea opusa. A fost ales rostul intre prima si a doua caramida si ulterior s-a injectat la baza peretelui pasta anti-igrasie Dryzone.

   Pasul 3. La interior tencuiala va fi refacuta cu mortar aditivat cu Derpor; se obtine astfel un mortar hidrofob si de asanare care creeaza o tencuiala macroporoasa (cu pana la 70% pori mai mari) ce permite peretelui sa respire, sa se ventileze si sa se usuce.

   Se injecteaza Dryzone in gaurile preforate

   Pasul 4. Pe exteriorul casei au fost montate 4 grile de aerisire in polistiren, pentru a ventila mai eficient acea zona.

    

   Concluzie si produse utilizare pentru eliminarea igrasiei

   Rezultatul lucrarii a fost eliminarea definitiva a igrasiei. Peretele a fost hidroizolat de restul fundatiei prin injectarea cu crema anti-igrasie Dryzone care a creat o bariera hidrofuga si a oprit astfel absorbtia apei prin pereti. Cu ajutorul tencuielii cu amestecul de adaos al mortarului Derpor s-a permis uscarea si ventilarea peretelui. Asfel, zona anterior afectata de umezeala si mucegai din casa a devenit locuibila.