Cuvinte cheie: igrasie, umezeala, hidroizolare, pasta anti-igrasie, eliminarea igrasiei

 

    1. Situatia initiala. Umezeala excesiva in pereti din caramida.
    2. Eliminarea igrasiei definitiv cu Dryzone
    3. Mod de lucru si rezultatul aplicarii Dryzone

 

Situatia initiala. Umezeala excesiva in pereti din caramida

Din cauza umezelii excesive din pereti (caramida plina), in  incinta cabinetului au aparut urme vizibile de mucegai. Mucegaiul si umezeala din cabinetul medical au determinat un aer greu de respirat in spatiul interior al imobilului, fiind necesara gasirea unei solutii urgente de eliminare a igrasiei.

Cerintele beneficiarului. 

Proprietarul gradinitei a solicitat remedierea situatiei, stoparea umezelii si eliminarea igrasiei, precum și refacerea finisajelor astfel incat sa poata folosi spatiul conform destinatiei alocate.

 

Eliminarea igrasiei, definitiv, cu Dryzone

 

Intrucat imobilul are peretii din cărămidă plina, s-a ales ca solutia tehnica cea mai eficienta sa fie injectarea cu pasta antiigrasie DRYZONE si refacerea tencuielilor cu tencuiala aditivata cu DERPOR. Pentrru impermeabilizarea pardoselii s-a aplicat un tratament cu crestere de cristale active de la PENETRON.

eliminarea igrasiei la pereti din caramida plina cu crema anti-umezeala Dryzone - forarea gaurilor si implerea cu crema anti-umezeala Dryzone

 

Mod de lucru si rezultatul aplicarii Dryzone

 

Pasul 1. Dryzone se difuzeaza in capilare si formeaza o hidroizolatie orizontala continua. Acesta impiedica apa sa mai urce prin pereti, igrasia fiind eliminata datorita acestei acțiuni progresive. Pentru injectarea cremei anti-umezeala Dryzone a fost decopertata tencuiala in partea de jos și au fost forate gauri cu burghiu de 12mm in rostul dintre caramizi, la o distanța de 12 cm între ele. Peretele a fost strapuns pe toata grosimea lui, minus 2-3 cm cat sa nu treaca in partea cealalta. S-a trecut la umplerea gaurilor forate cu crema anti-umezeala Dryzone.

eliminarea igrasiei cu crema anti-umezeala Dryzone si prin aplicarea de Penetron pentru sapa

Pasul 2. S-a tratat pardoseala (sapa) cu PENETRON in vederea impermeabilizarii acesteia. Pentru aceasta a fost curatata si spalata sapa de beton. S-a amestecat PENETRON cu apa, conform retetei de aplicare, si s-a aplicat pe sapa umeda prin pensulare. Dupa uscare, placa a fost umezita timp de 5 zile pentru a activa reactia de crestere de cristale.

eliminarea igrasiei prin aplicarea der por

 

Pasul 3. Tencuirea peretilor cu DERPOR. Pentru aditivarea tencuielii vom folosii 50 kg ciment 150 kg nisip si 3 kg Derpor. Cele 50 de kg de ciment (de preferat ciment rapid) se amesteca in prealabil cu Derpor si astfel se obține un ciment aditivat. Apoi, intr-o galeata se amesteca o parte ciment aditivat cu trei parți nisip si apa in functie de cat de moale se dorește materialul. Driscuirea se face cu lemn, plastic sau polistiren. Nu se foloseste fierul de glet la driscuire pentru ca inchide porii.

 

Pasul 4. Dupa uscarea pardoselii si a tencuielii se poate trece la finisaje. Se va folosi doar glet care sa nu contina ipsos. Lavabila folosita trebuie sa lase peretele sa respire (silicatica). Peste tratamentul cu Penetron al sapei se poate aplica orice tip de adeziv.

 

Prin tratamentul aplicat, a fost igienizat si protejat de igrasie spatiul sanitar destinat copiilor. Astfel, incaperea a devenit o camera fara mucegai si mirosuri iar cladirea a fost protejata de viitoarele posibile infiltratii de apa care creeaza neplacutul mucegai.