- Lucrare: Stoparea umezelii in pereții din cărămidă dintr-o incintă
- Locatie: București
- Beneficiar: Biserica Creștină Baptistă Betania,București
- Executant: DryHouse Vision
- Materiale folosite: Cremă antiumezeală Dryzone
Clientul a solicitat reabilitarea unor anexe situate în incinta bisericii. Aceste încăperi erau folosite ca spațiu pentru copii. Clădirea ,construită pe calcan, prezenta atât pe pereții interiori cât și pe cei exteriori umezeală ascensională. Datorită acesteia, gletul și tencuiala se exfoliaseră în anumite zone și persista un miros de mucegai.
Apariția umezelii se dexplică prin lipsa unui strat de rupere a capilaritatii (de obicei se folosește carton asfaltat) intre fundatie și zidarie. Astfel,umezeala urca prin pereți, in anumite zone pana la înălțimea de un metru.
Pentru a stopa umezeala din pereți s-a ales soluția injectarilor cu cremă antiigrasie DRYZONE. Aceasta soluție tehnica inlocuieste clasica subzidire.
Are un timp de excutie mult mai scurt și costuri net inferioare. Astfel se formeaza la baza peretelui o bariera care nu mai permite apei sa urce ascensional în perete,ducand la uscarea acestuia.
A fost decopertată tencuiala în partea de jos a peretelui astfel încât să fie descoperite primele cărămizi pentru a fi vizibil rostul dintre prima și a doua caramida. Au fost forate găurile de injectare, orizontale și paralele în rostul dintre prima și a doua cărămidă. Distanța între găuri este de 12 cm. S-a folosit burghiu cu grosimea de 12mm iar adâncimea găurii a fost egală cu grosimea peretelui minus 2-3 cm. S-a trecut apoi la umplerea gaurilor de injectare cu crema antiigrasie DRYZONE. Datorita porozității mortarului, acesta se disperseaza pe rostul dintre caramizi creând o bariera contra umezelii ascensionale.
Clientul va decoperta ulterior întreaga tencuiala afectată de umezeala și mucegai și va reface tencuiala cu o tencuiala aditivata cu DER POR. Asfel ,prin retencuirea cu tencuială aditivata cu DERPOR se va obține o tencuială hidrofoba (nu tine apa) și de asanare -creaza pori deschiși cu pana la 60% mai mari decât o tencuiala obișnuită și astfel,peretele se ventileaza și se usuca.
Pentru refacerea finisajelor se vor folosi gleturi pe baza de ciment alb (fără conținut de ipsos) iar zugraveala va fi cu o lavabilă silicatică (care lasă peretele să respire). În cele din urmă, s-a creat un spațiu sănătos în care copiii pot petrece timpul în siguranța.
strada Caprioarei nr, 5, Brașov
0728 984 551
contact@dryhouse.ro
Copyright © 2021 DryHouse All rights reserved